February 26, 2009

83: Ikhwan

video

Aku jatuh chenta dengan ini budak~ Ikhwan, anak Kak Hawa, our beloved lab technician a.ka. 'supervisors' utk sume budak2 EE final year.

Asyik teringat dia je sejak jumpa dia kat rumah Kak Hawa petang tadi. Sangat hyperactive,ceria,riang-ria dan sangat2 menghiburkan mata yang memandang. Oh Ikhwan, tahu tak anda sangat comel?Geramnya T_T

Bayangkan, dia belum boleh bercakap, cuma leh keluarkan bunyi2 yang pelik sebab dia sangat suka utk bercakap dan menyanyi~ tapi berat dia dah 17kg. Sangat mantap dan sihat~geram lagi T_T

Lagi satu, dia ni minat sangat ngan AF, kalau mak dia nyanyi lagu AF, dia akan menari yang sangat excited sampai terpusing2, last2 dia yang pening..memang sangat hyperactive ini budak! Wuu bila lagi kita akan bertemu..T_T

February 24, 2009

82: Rapuh

detik waktu terus berjalan
berhias gelap dan terang
suka dan duka tangis dan tawa
tergores bagai lukisan

seribu mimpi berjuta sepi
hadir bagai teman sejati
di antara lelahnya jiwa
dalam resah dan air mata
kupersembahkan kepadaMu
yang terindah dalam hidupku

meski ku rapuh dalam langkah
kadang tak setia kepadaMu
namun cinta dalam jiwa
hanyalah padaMu


maafkanlah bila hati
tak sempurna mencintaiMu
dalam dada kuharap hanya
diriMu yang bertakhta


detik waktu terus berlalu
semua berakhir padaMu


Rapuh,
by Opick

Lagu ni sangat best~ sila cuba dengar dan hayati..
Sedih.

February 23, 2009

81:Luar biasa


Rumetku memang kejam.
Dah hobi aku nyanyi dalam bilik sambil pasang headphone kuat-kuat, dia tak boleh terima plak.
Since she knew that I wont listen to her talking all the bad things IN FRONT of me while I was singing , then she wrote that note and flashed it in front of me while I was busy 'recording' my album.
Kureng nye rumet~
Dan lepas tu, kami seperti biasa, bertumbuk-tumbuk sikit, aku tolak dia dan dia tolak balik, aku pulas tangan dia dan dia pulas tangan aku balik, aku sekeh kepala dia dan dia tak dapat sekeh balik sebab kurang ketinggian! Haha..rumet2

February 22, 2009

80: Am losing faith in you..

That's it.

February 13, 2009

79: Hope she's fine

Pagi tadi, jumpa Ms Sumathi Reganathan, lecturer subjek Professional Communication Skill untuk dengar feedback dia tentang presentation kitorang semalam. 5 orang dalam 1 group dan aku sorang je perempuan. Mula2 ingatkan mesti bosan sebab aku sorang je girl tapi it turns out that the team was not bad! Semua orang ok la, boleh masuk la. Hehe. 3 orang dari mereka adalah junior so lagi senang nak deal.

Dan apakah komen lecturerku? She said I was:

  • a bit nervous
  • lack of confidence
  • expressionless

Nervous itu memang sifat semulajadi aku bila cakap kat depan. Usually, I would build up confidence sikit2 through out the presentation. But yesterday,it didn't happen. Kalut je sampai abes present. Maybe sebab the topic is not my expertise. So banyak kali cam lost~hehe. But it's ok, because this is a group presentation. Overall, we're not that bad walaupun Ms Sumathi sangat8x la strict~

Individual presentation --> in 2 weeks time! Hope that I can overcome my nervousness like what I did during my ETP presentation. That's my best record ever! Hehe. Insya Allah.

P/s - Me expressionless? Huhu, camne nak ubah muka android ni..

February 12, 2009

78: Al - Fatihah

Dengan tiada terduga
Dunia ini kan binasa
Kita kembali ke asalnya
Menghadap Tuhan Yang Esa
"Keagungan Tuhan" by Sulis
_____________________________________________
Al-Fatihah buat arwah Shida Adnan, pelajar UTP yang pergi menghadap Illahi pada 9 Februari yang lepas dan juga buat dua orang penyelamat yang cuba menyelamatkan beliau. Ajal maut di tangan Allah, bila-bila masa saja ia akan datang. Pemergian yang tak diduga langsung. Moga menjadi iktibar.Dan Air Terjun Batu Berangkai tu, aku dan kawan2 pernah bersuka-ria di situ, dan aku juga pernah hampir hanyut dibawa arus. Teringat saat-saat mencemaskan tu, mujur Tuhan masih memberi peluang untuk bernafas di bumi milik-Nya ini.

February 09, 2009

77: Once upon a time I had a bestfriend

In the dream last night,
I was standing at the end of this narrow tunnel
I could see a light at the other end
And I saw her
With her usual expression
Sad, gloomy and one kind of expression which I never can understand
But I was hopeless
Couldn't move even a finger


I yelled her name
Asking her to forgive me
And to tell me if I had done anything wrong
And to explain why she treats me this way
And to tell her how much I regret this
But I was hopeless
Couldn't utter even a word


In that dream last night,
I ended up crying my eyes out
It just so weird
That all I can do was crying
It just so painful
That all I can do was nothing


I tried to fix this
I tried to do whatever that could help
Healing the pain
I tried to act as if nothing happens
I tried to put aside all the heart-broken feelings
I tried be as natural as I can
I tried to remind myself that this is not about myself
Just to see her smile


In that dream last night,
I could see her eyes
Red and penetrating
And I knew
That she could never forgive me
But I still hope
That I was wrong


There I was
Standing hopelessly
All I can do was praying to God
To grant her wish
To grant her wish
To grant her wish
If that is the best for her


Once upon a time I had a bestfriend
And she is still the one

You Play it Cool
You're not in your face, smokin' hot... and it's all by design
You have a carefully crafted cool persona, leaving everyone wanting to know just a little more.